Keukenstijlen

Iedereen heeft een andere smaak en er zijn dan ook diverse keukenstijlen zoals modern, design, tijdloos, greeploos of klassiek. Elke stijl heeft zijn eigen kenmerken en charmes. Door zelf uw keuken samen te stellen, kunt u uw eigen stijl creëren. Wilt u juist binnen een bepaalde stijl blijven? Keukentoer.nl geeft tips!

Modern
De moderne keuken oogt rustig, ruim en strak. Meestal wordt 1 kleur gebruikt voor de onder- en hangkasten. Eventuele hoge kasten of de keukenwand krijgen een andere kleur. In een moderne keuken wordt vaak gebruikt gemaakt van roestvrijstaal.

Tips voor het inrichten van een moderne keuken:

-          Creëer genoeg ruimte en kies voor rechte wanden

-          Creëer genoeg ruimte voor koken en wassen

-          Houd het strak!

Tijdloze keuken
Tijdloze keukens kunnen qua uitstraling zoals de naam al zegt tijden mee. Veel mensen kiezen voor een tijdloze keuken omdat deze niet trendgevoelig is en een combinatie is tussen modern en klassiek. Probeer bij het inrichten van een klassieke keuken ook niet teveel trendy elementen te gebruiken, maar ga ook zeker niet voor oubollig.

Greeploze keuken
Greeploze keukens ogen door het gebrek aan grepen supers trak. Omdat er een komgreep nodig is om de kasten te openen, is de keuken over het algemeen wel iets duurder. Kenmerkend voor een greeploze keuken zijn de greeplijst en greeplijstlade, vouwliftdeur kasten en niet al te dikke werkbladen. Wilt u een strakke, greeploze keuken ontwerpen? Probeer dan:

-          De keuken simpel en dus strak te houden

-          De horizontale lijnen te benadrukken

-          Overbodige drukte te voorkomen

Hoogglans keuken
Ook de hoogglans keuken valt onder de categorie strakke keukens. Zoals de naam al zegt is deze meestal gemaakt van hoogglanslak. Gangbare kleuren zijn zwart, rood, wit, ivoor of magnolia. De grootste nadelen van de hoogglans keuken zijn dat alle vlekken goed zichtbaar zijn en dat de hoogglans lak snel beschadigd.

Klassieke keuken
De klassieke keuken is warm en zacht. Dat geldt ook voor het i in de klassieke keuken. Mooie kleuren voor een klassieke uitstraling zijn bijvoorbeeld crème, wit, geel, groen, terracotta of lichtblauw. Dat geldt zowel voor de kastjes als de muren. Hangkasten met een profiel, vitrinekasten met glas, kranslijsten; in de klassieke keuken mag het allemaal. In een wat grotere ruimte komt de klassieke keuken het beste tot zijn recht.