Praktische tips

Een nieuwe keuken koopt u niet elk jaar. De gemiddelde consument koopt drie maal in zijn leven een keuken. Het is dus belangrijk dat de keuken naast mooi, ook praktisch is! Let daarom bij de aanschaf van een keuken op de volgende zaken:

-          Kies de juiste hoogte voor het werkblad. Anders krijgt u op den duur wellicht last van uw rug en schouders. Kijk ook naar bijvoorbeeld de hoogte van een oven of ingebouwd koffiezetapparaat.

-          Denk ook aan de diepte van het werkblad. Een diepte van 60 cm bespaart ruimte in huis, maar gaat ten koste van werkruimte in de keuken. Maak voor uzelf de juiste afweging wat belangrijk is.

-          Denk bij de keuze tussen kasten, rekken en lades niet alleen aan of het mooi is, maar ook aan wat praktisch is. Bij lades zijn kruiden, pannen en noem maar op, makkelijker te pakken als deze achterin liggen dan in kastjes. Voor wie veel en uitgebreid kookt, vindt het vaak makkelijker als bepaalde ingrediënten of materialen voor het grijpen liggen, dan dat kastjes steeds open en dicht moeten worden gedaan.